Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Las Vegas

Las Vegas történet

Las Vegas, Nevada, Történet

Las Vegas története

Las Vegas, Nevada, Történet

Las Vegas városa egy természetes oázisnál lévő "megállóból" nőtte ki magát, és akkor indult fejlődésnek, amikor 1931-ben Nevada államban legalizálták a szerencsejátékokat. Mára Amerika minden részéről tömegesen érkeznek ide a látogatók. 

Sokan csak azért utaznak Las Vegasba, hogy egy kicsit szórakozzanak, érezzék a kellemes bizsergést és veszítsenek néhány dollárt a ruletten vagy a blackjacken. Azonban mára Las Vegas egyértelműen családi úti cél is lett.

A "Bűnös város" fókusza a Las Vegas Boulevard, ahol a legnagyobb kaszinó-komplexumokat találjuk, pl. MGM Grand, Excalibur, Luxor stb.

Ha a hagyományos Las Vegasra vágyunk, akkor a legjobb naplementekor, repülővel érkezni, amikor a város fényei előtűnnek a sivatagi sötétségből. Ilyenkor a legjobb sétálni a Stripen is, a fények ragyogóbbak és a játékasztaloknál is pezseg az élet. Leszámítva a dekorációt a kaszinók meglehetősen hasonlóak, és 24 órán át nyitva tartanak az év minden napján.

Ha nem igazodunk el a kaszinóban, keressük az ingyenes füzeteket, ebből megtudhatjuk milyen lehetőségek várnak ránk. Tapasztalni fogjuk, hogy a kaszinókban nincsenek órák és ablakok, így akarják elérni, hogy a játékosok elveszítsék az időérzéküket.

A kaszinókon kívül számos szórakozási lehetőség várja a Las Vegasba érkezőt, a kaszinók élő műsorain hírességek lépnek fel, izgalmas tánc bemutatókat vagy bokszmeccseket is nézhetünk, a kisebbek pedig szórakoztató központokban múlathatják az időt.

Számos "wedding chappels" (házasságkötő kápolna) felirattal találkozhatunk a Las Vegas Boulevardon, ahol néhány perc alatt házasságot köthetünk. 

Forrás: Berlitz: Kalifornia

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!