Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Death Valley

Nevada, Las Vegas, Látnivalók

Death Valley

Las Vegas, Nevada, Látnivalók
  • Cím: Death Valley National Park, Kalifornia

Kalifornia csodái közül talán a high desert (magas sivatag) a legnagyobb meglepetés. Nem kell unalmas homokdűnékre számítani, sokkal inkább színek és terek csodás váltakozására. 

Nyáron bizarr kő- és kavicstenger, kopár hegyek és gőzölgő sós tavak csillagnak a sivatagi forróságban. Télen a ritka eső után tavaszi virágok milliói lepik el a tájat. A kopár sziklák téglavörös, okker, zöld és bíbor színekben pompáznak. Különösen naplementekor és napfelkeltekor drámaiain gyönyörű a látvány.

A Death Valley (Halálvölgy) elnevezés az Aranyláz kalandoraira emlékeztet, akik keserves megpróbáltatások során próbáltak átkelni a sivatagon Arizonából és Nevadából. Egyesek sosem értek célt.

A mai utazók megfelelő ellátása biztosított, motelek és kempingtáborok találhatók az út mellett. Indulás előtt érdemes tájékozódni a terepviszonyokról, a túrautakról és biztonságos sivatagi tartózkodás tudnivalóiról. 

Kinek ajánljuk: Mindenkinek.


Death Valley
Las Vegas, Nevada
Copyright: TheAmericanWestPhotography.com   Forrás: flickr

Las Vegasi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!